Krister vant Færdern

Gaute Stakston
13.06.2018
Erik Krister med mannskap ble nr 1 i sin klasse i helgens Færderseilas 2018. Regattaen er på 74 NM og årets seilas varte omlag 17 timer.
Det skilte  kun mindre enn 1 minutt til de neste 4 plassene i den raskeste klassen med 28 startende båter. Totalt deltar opp mot 750 båter hvert eneste år og kan sammenlignes litt med Skarverennet på ski. Her deltar både turbåter og rene racingbåter med profesjonelt mannskap. 

Regattaen starter utenfor Aker Brygge i Oslo og det seiles natten ut til Færder Fyr og deretter til Tønsberg. Det var veldig vekslende vind gjennom hele regattaen, litt rolige vind i starten, men etter hvert frisk vind opp til 9m/sek. Det ble seilt kryss fra Oslo til Færder,- resten av regattaen bestod av spinnakerslør inn til Tønsberg. Det er tett og fokusert seiling hele veien, mye skjær og tett mellom båtene, så det blir mye taktisk seiling, - sier rormann og kaptein Erik Krister. 

Vi hadde en flott start og gjorde få taktiske og veimessige feil. Vi hadde god trim og båtfart hele veien og leste vinden godt, slik at det holdt til et godt resultat. Flash har deltatt i Færdern omkring 20 ganger, - dette er en tett og morsom regatta, sier taktikker og navigatør Arvid Rove. 

Mannskapet bestod av:
Erik Krister, Einar Pedersen, Stein Torkveen, Bjørn Barwaldt, Kjartan Bomann, Atle Dreng, Roar Kristiansen og Arvid Rove.